Ko čutiš in gledaš s srcem.

Vsi poznamo primer skoraj dveletnega dečka Krisa Zudicha, za katerega se je pred dnevi  zbiral denar, s katerimi mu bo omogočeno drago cepivo za njegovo bolezen. Slovenija je stopila skupaj. Dobrodelni so bili košarkarji, nogometaši in odbojkarji, številni glasbeniki ter kulturniki, posamezniki. Zgodba pa se je dotaknila tudi mene in mojih drugošolčkov na OŠ Gornji Petrovci. Ravno v tistem času smo se pri spoznavanju okolja pogovarjali o sprejemanju drugačnosti. Poleg Krisa pa smo slišali tudi zgodbo petletnega dečka Gala, ki se je rodil z deformacijo komolcev. Dogovorili smo se, da bomo pomagali tudi mi. V razredu smo uredili kotiček s škatlico za prispevke s Krisovo in Galovo fotografijo. Prispevali smo po lastni volji in po svojih zmožnostih. Odziv je bil neverjeten. V samo štirih dneh smo zbrali 81,70 eura. Denar smo nakazali društvu Palčica Pomagalčica. Ko smo izvedeli, da je denarja dovolj, da bo Kris lahko odšel na zdravljenje v Ameriko smo bili zelo veseli.

Zdaj si želimo, da bi Kris in Gal čimprej ozdravela, da bo zdravljenje uspešno in da bosta tudi ona nekega dne tekala po igriščih,  igrala nogomet in postala dobra nogometaša ali golmana.

Ponosni smo, da smo del te zgodbe, ki je v zelo kratkem času združila celo Slovenijo nas pa obogatila z radostjo in občutkom veselja in zadovoljstva.

Sprejemanje drugačnosti nas uči in bogati!

Povezava do članka na spletni strani Vestnik.si

Učiteljica Tadeja Bencak Kerčmar in učenci 2. razreda OŠ Gornji Petrovci

no images were found

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost