V ponedeljek, 28. 5. 2024 je potekal sprejem učencev 2. razreda med mlade člane Rdečega križa. Novo sprejetim mladim članom je učiteljica Tadeja predstavila delo mladih članov RK na OŠ Gornji Petrovci, povedala nekaj besed o nastanku organizacije, njenih načelih in predstavila ustanovitelja švicarskega mirovnika, humanista in ustanovitelja organizacije Rdečega križa, Henrija Dunanta.

Sprejema se je udeležil tudi gospod  ravnatelj  Johann Laco,  ki je učencem čestital, jih nagovorili ter jim predstavili njihovo bodočo važno vlogo ter jih vzpodbudil k dobrim delom.

Na prireditev smo povabili tudi predstavnico OZRK Murska Sobota, gospo Simono, ki se je vabilu z veseljem odzvala. Predstavila je pomembnost delovanja Rdečega križa in poučno pravljico Medvedka Henrija. Učenci so si ogledali tudi  kratki animirani film Joy in Heron, zgodbo o veselju, priložnostih in pomoči drug drugemu.

Sledila je svečana podelitev izkaznic z simboličnimi darilci. Mladi člani so obljubili, da bodo odslej še bolj pridni in da bodo skušali čim bolj zavzeto slediti osnovnim načelom Rdečega križa.

Ob zaključku je sledilo še sladko presenečenje.

Čestitamo vsem novim članom, saj so sprejeti v humanitarno organizacijo, katere osnovna dejavnost je POMAGATI LJUDEM, KI POTREBUJEJO POMOČ, ne glede na starost, jezik, spol, barvo kože, versko ali drugo pripadnost.

Tadeja Bencak Kerčmar, koordinatorica podmladka humanitarne prostovoljne organizacije RKS

(Skupno 145 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost