V četrtek, 6. februarja, smo s spominsko uro obeležili Prešernov dan – slovenski kulturni praznik.S pestrim kulturnim programom smo počastili spomin na našega največjega pesnika, Franceta Prešerna, in hkrati obeležili 60-letnico Ferija Lainščka, ki s svojim bogatim opusom spada med najbolj priznane umetnike današnjega časa. Pomen obeh avtorjev sta predstavila moderatorja prireditve, Lana Kerčmar in Luka Nemec.

V kulturnem programu so učenci od 1. do 9. razreda predstavili poezijo Ferija Lainščka, ki je  igriva, hudomušna, iskriva, polna iskrenosti in topline, včasih prežeta z malce panonske otožnosti in melanholije, ter doživeto deklamirali mojstrovine Franceta Prešerna.V glasbenem delu programa so sodelovali člani MPZ, Amia Ožvald in Živa Časar. Učenci dramskega krožka in otroški pevski zbor pa so premierno predstavili dramsko igro O žalostnem klovnu in zaljubljeni princesi.

Z mislijo, da se veličina naroda odraža skozi veličino njegovega kulturnega ustvarjanja, vam želimo prijetno praznovanje slovenskega kulturnega praznika.

no images were found

(Skupno 267 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost