V skladu z letnim delovnim načrtom smo namesto 24. 12. 2019 (bil je prost dan) imeli načrtovano delovno soboto,  4. aprila 2020. Za to soboto smo načrtovali športni dan – pohod, ki bi bil hkrati dan odprtih vrat šole.

Izvedba tega dneva je v dani situaciji nemogoča, zato se je učiteljski zbor na včerajšnji videokonferenci soglasno sprejel naslednji sklep:

Namesto športnega dne, ki je bil načrtovan za 4. 4. 2020 se v naslednjih dneh izvede tehniški dan na tematiko “velika noč”. Učencem/staršem bodo razredniki posredovali navodila za izvedbo tehniškega dne.

Učiteljski zbor je sprejel tudi odločitev, da se 15. 4. aprila 2020 izpelje kulturni dan na tematiko “Ogled muzeja, galerije”.  Športni dan pa bomo izpeljali v torek 21. aprila 2020.

Učiteljski zbor se je na svoji videokonferenci seznanil tudi z izhodišči preverjanja in ocenjevanja na daljavo. Meseca aprila ocenjevanja še niso predvidena, je pa to čas, da se učitelji pripravijo na ta precej zahteven izziv. Tudi pri ocenjevanju na daljavo je dolžnost učiteljev, da najprej preverijo znanje in šele nato ocenjujejo. Zavedam se, da izvedba preverjanja in ocenjevanja skrbi tako učence in starše. Prepričan sem, da bomo s pozitivnim dialogom med učitelji in učenci/starši to tudi uspešno izpeljali.

Spoštovani  starši, iskreno se vam zahvaljujem za vašo vlogo pri izobraževanju na daljavo in dobro komunikacijo z razredniki in tudi drugimi učitelji. Vaša podpora izobraževanju na daljavo je izjemno pomembna. Vaši otroci v dani situaciji bodo morda osvojili nekaj manj znanj, osvajajo pa veliko veščin ob takem načinu dela. Učijo se odgovornosti. samoregulacije in marsičesa drugega. Učenci nam sporočajo, da pogrešajo pouk “v živo”, ampak v tem trenutku vse skupaj spodbujam, da zdržimo in poskusimo v danih okoliščinah narediti največ.

Dragi učenci, vsi zaposleni vas v šoli pogrešamo. Vsi vam sporočamo, da se trudite pri svojem delu. Poročajte svojim učiteljem o vaših uspehih in vaših težavah. Pomagali vam bomo.

Ravnatelj
Johann Laco

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost