Ena izmed prednostnih nalog v letošnjem šolskem letu je zagotovo obeležitev 60. obletnice stavbe OŠ Gornji Petrovci, na katero se že intenzivno pripravljamo.

Naša želja je, da bi učencem čim bolj nazorno predstavili najpomembnejše dogodke preteklih 60 let in potek oziroma razvoj šolstva skozi ta čas, zato bi ob tej priložnosti želeli zbrati dragocene pisne, materialne, ustne in avdio-vizualne vire, saj nam bodo le ti v veliko pomoč. Prepričani smo, da se veliko omenjenih virov nahaja tudi pri vas, saj ste mnogi tudi sami obiskovali to šolo, prav tako vaši starši, morda celo stari starši.

Verjamemo, da bomo z vašo pomočjo uspeli zbrati veliko zanimivega gradiva, zato vas prijazno vas naprošamo, da nam preko svojih otrok posredujete:

  • stare fotografije,
  • nekdanje zvezke, delovne zvezke, učbenike,
  • nekdanja spričevala, različne pohvale in priznanja,
  • nekdanje šolske potrebščine (zaželjeno je, da so čim starejšega datuma),
  • nekdanje šolske revije, šolski časopis …

Vse tiste, ki  se spomnite kakršne koli zanimivosti v povezavi s šolo (npr. gradnja šole, katere dejavnosti so potekale v sklopu šole – npr. zobozdravnik, kako so nekoč učenci prihajali v šolo, kako je potekal pouk, kaj so jedli za malico, kako dolgo so bili v šoli …), prosimo, da poveste to svojim otrokom, da si dragocene informacije zapišejo v zvezek.

Gradivo lahko učenci od. 1. do 5. razreda oddajo svojim razrednikom, učenci od 6. do 9. razreda pa učiteljici Bredi Kerčmar. Učitelji bodo vso gradivo skrbno popisali, nato razstavili, na koncu pa vam bomo vse nepoškodovano vrnili.

V kolikor navedenih stvari in predmetov ne želite pustiti v šoli za daljši čas, jih lahko poslikamo oziroma poskeniramo in vam jih še isti dan vrnemo.

Na podlagi zbranega gradiva bodo učenci pod mentorstvom učiteljice pripravili tudi zbornik ob 60. letnici šole.

Za pomoč in izkazano zaupanje se vam najlepše zahvaljujemo.

Ravnatelj
Johann Laco

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost