V četrtek, 22. 9. 2022 smo ob dnevu slovenskega športa učenci predmetne stopnje imeli športni dan, učenci razredne stopnje ga bodo realizirali v petek, 23. 9. 2022. Učenci (šesti razred proti sedmemu in osmi proti devetemu) so sodelovali in med sabo tekmovali v različnih športih, kot so košarka, odbojka, rokomet, nogomet in igri med dvema ognjema. Rezultati so bili različni, a kljub zmagi ali porazu izjemni.

V nogometu so se pomerili dečki in sicer osmošolci proti devetošolcem; zmago so slavili osmošolci z rezultatom 7:1. Kljub porazu so dečki devetega razreda odšli z igrišča z dvignjeno glavo, poraz pa so prenesli častno in športno. Naslednja je bila košarka, pri kateri so se izkazale deklice devetega razreda s končnim rezultatom 22:16. Bila je dolga in zanimiva igra. V odbojki so se pomerili osmi in deveti razred, tako dečki kakor deklice. Izkušnje in moč je pripomogla k zmagi starejših, deklice so zmagale 3:1, dečki pa 2:0.

Ostala sta nam še dva športa, prvi je rokomet, kjer so dečki z devetega razreda izgubili proti osmošolcem, prav tako so tudi osmošolke premagale devetošolke. Pri tem športu so se še pomerile šestošolke in sedmošolke. Ostala nam je še igra med dvema ognjema, pri tej so se  pomerili učenci iz šestega in sedmega razreda. Tako pri dekletih kot pri dečkih so bili starejši učenci uspešnejši.

Največji uspeh vseh sodelujočih je bil zagotovo ta, da smo znali športno navijati, se veselili zmage, predvsem pa, da smo znali tudi poraz častno oz. športno prenesti.

Članici novinarskega krožka, Lea in Tia, sva posneli oziroma ujeli nekaj utrinkov z današnjega lepega športnega dne.

no images were found

Lea Gorza, članica novinarskega krožka

(Skupno 255 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost