Murskosoboška izpostava Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje (URSZR) je avgusta lani za šolsko leto 2022/2023 razpisala regijski natečaj za najboljša likovna in literarna dela ter filmov na temo Naravne in druge nesreče – Pomoč potrebujemo vsi.

Izdelke mladih ustvarjalcev sta ocenjevali komisiji, ki sta bili imenovani s sklepom generalnega direktorja URSZR. Literarna dela je tako v regiji ocenjevala komisija v sestavi Polona Bohar, Dušan Lovšin in Aleksander Budja, ki je izbrala po pet najboljših del iz treh starostnih kategorij oziroma skupno petnajst izdelkov, likovna dela pa komisija v sestavi Anton Buzeti, Klavdija Lebar Gerebic in Silvija Pugelj, ki je izbrala pet najboljših del iz štirih starostnih kategorij, skupno torej dvajset izdelkov.  

Regijska prireditev je v torek, 28. marca 2023, potekala na naši šoli, OŠ Gornji Petrovci. Nagrade in priznanja sta sodelujočim podelila vodja soboške izpostave URSZR Martin Smodiš in direktorica Urada za preventivo, usposabljanje in mednarodno sodelovanje URSZR Olga Andrejek. Med dobitniki priznanj za najboljša likovna dela sta bili tudi naši učenki, Živa Ribaš iz 6. razreda in Nina Bedič iz 9. razreda, mentor Tilen Matej Červek.

Osnovna šola Gornji Petrovci je bila izbrana tudi za najaktivnejšo osnovno šolo.

Posebna zahvala gre ravnatelju šole g. Johannu Lacu in vsem ostalim, ki so pomagali pri organizaciji proslave.

Prejemnikom priznanj iskreno čestitamo, prav tako vsem sodelujočim v kulturnem programu.

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost