Z učenci 4. razreda smo z zadnjo video konferenco zaključili letošnje sodelovanje z učenci 3. in 4. razreda šole Volksschule Neuhaus am Klausenbach. Avstrijska šola se nahaja v neposredni bližini meje in je del Trideželnega parka Goričko-Raab-Örszeg. Prvič so se naši učenci z avstrijskimi vrstniki srečali preko video konference novembra .

Za božič  smo za avstrijske prijatelje izdelali voščilo v obliki dvojezičnega plakata. Naše učence so pa avstrijski vrstniki  presenetili z voščilnicami, čokoladicami in keksi.

V okviru zadnjega srečanja smo si izmenjali informacije o naših vaseh in šolah. Avstrijskim učencem smo zaželeli veliko enk in oni nam veliko petk. Zaželeli smo si tudi lepe počitnice.

Namen sodelovanja je bil učencem osmisliti učenje nemščine, saj svoje znanje lahko uporabijo že nekaj kilometrov stran. Prijatelje na oni strani meje so naučili tudi nekaj slovenskih besed. Učenci so  skozi čezmejno sodelovanje spoznavali kulturne razlike in podobnosti. Obogatili so tudi svoje znanje nemščine.

Renata Ropoša Januš, učiteljica nemškega jezika

no images were found

(Skupno 118 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost