Več slik si lahko ogledate v Galeriji.

Dne 1. 12. 2023 smo na Osnovni šoli Gornji Petrovci organizirali dobrodelno prireditev, katere namen je zbiranje sredstev za učence iz socialno šibkih družin kot tudi za dejavnosti vseh učencev šole in otrok vrtca Jurček. Na dobrodelni prireditvi so se predstavili učenci naše šole in otroci našega vrtca Jurček z glasbenimi, plesnimi in dramskimi točkami. Po dobrodelni prireditvi so se obiskovalci lahko ustavili na božičnem bazarju, kjer je bilo veliko izdelkov, ki so jih izdelali naši učenci in otroci vrtca. Tako je bilo na dobrodelni prireditvi zbranih 3.314,25 evrov, iz sredstev donatorjev pa je bilo pridobljenih 2.320,00 evrov. V letošnjem šolskem letu dajemo pomen trajnostnemu razvoju, saj naša šola z letošnjim šolskim letom sodeluje v projektu ERASMUS+ z naslovom: »Ne spreminjajmo podnebja, ampak našo metodologijo poučevanja in poti učenja«. Skrb za naš planet je odgovornost vsakega izmed nas in skozi izobraževalni program, kot je ERASMUS +, si prizadevamo za spodbujanje trajnostnih praks in globalnega sodelovanja. Sodelovanje v programu ERASMUS + nam omogoča, da se učimo o različnih kulturah in načinih življenja ter si prizadevamo za bolj trajnostno prihodnost za vse nas. Cilji projekta so ozaveščati učence in lokalno skupnost o pomenu okoljevarstva, učenje o podnebnih spremembah, o vzrokih zanje in posledicah le-teh v učilnici in na prostem ter pri različnih predmetih, spoznavanje drugih kultur, komunikacije v tujem jeziku, krepitev socialnih veščin in samozavesti ter pridobivanje novih kompetenc učiteljev na področju poučevanja.

Misli o dobrodelnosti, božiču in trajnostnem razvoju so zelo pomembne in povezane teme, ki nas spodbujajo k razmišljanju o našem odnosu do drugih in okolja ter k temu, kako lahko izboljšamo svet okoli nas. Da je mesec december čas dobrodelnosti, je še kako zelo pomembno. Dobrodelnost je dejanje nesebičnega dajanja in pomoči tistim, ki so v stiski. Je vrednota, ki nas opominja k odgovornosti, da pomagamo tistim, ki potrebujejo pomoč. In zato je prav božični čas tisti čas, ko se lahko posvetimo dobrodelnim dejavnostim, kot je ena izmed njih –  darovanje. Dobrodelnost nas opominja, da lahko majhna dejanja naredijo veliko razliko v življenju drugih.

Zahvala gre vsem, ki so prispevali svoj čas, ideje in trud za organizacijo te prireditve kot tudi vsem, ki ste prispevali dobrodelne prispevke. Vsi skupaj vedno znova dokažemo, da zmoremo narediti razliko v življenju drugih. Upamo, da bomo tudi v prihodnje nadaljevali našo skupno pot do boljšega sveta.

Predsednica šolskega sklada: Barbara Čeh

(Skupno 369 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost