Program Ekošola je mednarodno uveljavljen program celostne okoljske vzgoje in izobraževanja, namenjen spodbujanju in večanju ozaveščenosti o trajnostnemrazvoju med otroki, učenci in dijaki skozi njihov vzgojni in izobraževalni program ter skozi aktivno udejstvova
nje v lokalni skupnosti in širše.

Osnovno načelo delovanja programa Ekošola je, da bodo učenci kmalu v prihodnosti  vplivali in sprejemali pomembne odločitve na vseh ravneh našega življenja. Skozi dejavnosti v programu postajajo ambasadorji za uresničevanje trajnostnega razvoja ter vplivajo tudi na obnašanje odraslih ter spreminjajo njihove vzorce ravnanja.

Vsaka ustanova, ki je vključena v program slovenskih ekošol, mora v šolskem letu 2018/2019 za pridobitev oziroma potrditev zelene zastave uspešno izvesti:

  1. Vsaj tri razpisane projekte. Na naši šoli smo se odločili za:
    • Misija: Zeleni koraki (nagradni likovni, foto in video natečaj o trajnostni mobilnosti in okolju prijaznem prometu, potovalnih navadah ter poteh v kraju in okolici)
    • Ekobranje za ekoživljenje (branje literature z ekološko tematiko z likovnim natečajem)
    • Star papir zbiram, prijatelja podpiram (zbiranje odpadnega papirja v humanitarni namen in pomoč sovrstnikom)
  2. Zbiralne akcije starega papirja, pokrovčkov, baterij
  3. Ozaveščevalno akcijo. Letos bomo na šoli imeli EKO dan, na katerem bomo prispevali k lepšemu in čistejšemu okolju.
  4. Izbirna aktivnost

Meseca maja 2019 je potrebno oddati poročilo o dejavnostih v šolskem letu 2018/2019. V vse dejavnosti bomo poskušali čim bolj vključiti tudi lokalno skupnost in starše.

Urška Marčič

koordinatorka

(Skupno 266 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost