Naša šola se je vključila v projekt »Jaz, ti, mi za Slovenijo« v okviru Eko šole. Namen projekta je zbiranje odpadnih plastenk PET za nakup inkubatorja in ustvarjanje ter raziskovanje, kako iz slovenske odpadne plastenke PET nastane nova reciklirana plastenka PET. Naša šola bo tekmovala v zbiranju odpadnih plastenk.

Zbiramo od 9. februarja do svetovnega dneva Zemlje – Od 1.2.2016 do 22. 4. 2016.

KAJ MORAMO VEDETI IN UPOŠTEVATI?
Vse zbrane odpadne plastenke pijač in mlečnih izdelkov morajo biti LOČENE DOSLEDNO in PRAVILNO: biti morajo popolnoma izpraznjene, čim bolj stisnjene, če je le mogoče, zaprte s pokrovčkom (da se ne razprejo ali ne izteče morebiten ostanek vsebine), zbrane v posebni prozorni vreči ali škatli, brez morebitnih drugih odpadkov.

*******

Samo tako ločene odpadne plastenke lahko sodelujejo v vseslovenskem ozaveščevalno-humanitarnem projektu Jaz, ti, mi za Slovenijo – stara plastenka za nov inkubator. Hvala, ker ločujete aktivno, pravilno in dosledno.

Prosim, da zbrane plastenke prinašate v šolo in ji dostavite v »zelen« kotiček pri kolesarnici.

Prav tako bi rada še spomnila na zbiranje zamaškov za Nejca iz OŠ I Murska Sobota in Kajo iz Stročje vasi. Zamaške prinašajte v šolo v pripravljene zabojčke.

 

Martina Horvat, vodja Eko šole

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost