Dne 17.4.2018 nas je na šoli obiskal pisatelj Primož Suhodolčan.

Primož Suhodolčan se je rodil 23.5.1959 v Črni na Koroškem. Osnovno šolo je obiskoval na Prevaljah, kjer je tudi preživel otroška in mladeniška leta. Gimnazijo je končal na Ravnah na Koroškem. Kasneje je študiral na Fakulteti za sociologijo, politične vede in novinarstvo v Ljubljani.

Prve korake v svet literature mu je pokazal oče Leopold Suhodolčan, eden najbolj priljubljenih slovenskih mladinskih pisateljev. Po očetovi smrti je Primož nadaljeval zgodbe o Naočniku in Očalniku v Pionirskem listu in zgodbe o Petru Nosu v Cicibanu. Primož Suhodolčan je eden najbolj branih slovenskih pisateljev za otroke in mladino.

Njegov stil pisanja lahko označimo kot akcijska komedija in domišljijski humor. Prav zato so njegove knjige med najbolj branimi in izposojanimi. Knjiga Košarkar naj bo! je po izboru bralcev kar štirikrat zapored dobila priznanje Moja najljubša knjiga (1999-2002).Najbolj znana dela: Zbirka Peter Nos, Zbirka Pozor pravljice (Pica je kraljica; Ribo na glavo pa spat; Ti kanta požrešna; Stara muha, dobra juha; Kuža, zaljubljen kot pes, Veliki bum bum čigum; Milo strašilo; Doktor za osle;) Živalske novice I in II, trilogija o Ranti (Košarkar naj bo!; Kolesar naj bo!; Ranta vrača udarec).

Doživeli smo nepozabne trenutke s pisateljem, za kar se mu zahvaljujemo.

Knjižničarka: Barbara Čeh

no images were found

(Skupno 755 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost