Navodila veljajo in se uporabljajo od 18. 5. 2020 do preklica ali sprememb.
Pojav novega koronavirusa pomeni dodatno tveganje v življenju in potrebo po spremembi obnašanja ter prilagoditvah. V šoli bomo izvajali ukrepe v obsegu, kolikor je to možno in izvedljivo zaradi narave dela in sposobnosti dojemanja otrok.

Najpomembnejši ukrep za nadzor okužbe je, da bolni ostanejo doma.

V ŠOLO SME LE ZDRAV OTROK.

Kljub izvajanju vseh ukrepov se lahko še vedno pojavijo primeri okužbe. Popolne varnosti ni. Pomembno je, da se držimo splošnih navodil NIJZ:

  • pogosto in temeljito umivanje (in razkuževanje rok, ko voda ni na razpolago),
  • higiena kašlja in kihanja,
  • vzdrževanje primerne razdalje (1,5 do 2 m),
  • z nečistimi rokami se ne dotikamo obraza,
  • uporaba zaščitnih mask učencev na šolskem prevozu,
  • uporaba zaščitne maske v zaprtih prostorih za odrasle.

Starše pa vljudno naprošamo, da upoštevajo in izvajajo tudi navodila, ki so specifična za našo šolo.

Organizacija dela

V skladu s priporočili NIJZ smo zagotovili, da v eni učilnici ni več kot 15 učencev. Razdelili smo učence 1. in 2. razreda. Tako imamo v prvi triadi pet skupin:

  • 1.a,
  • 1. b,
  • 2. a,
  • 2. b,
  • 3. razred je ostal v eni skupini.

O razporedu učencev v skupine (a, b) vas bodo obvestile razredničarke. Pouk v deljenih skupinah bo potekal tako, da bo razredničarka enakomerno prisotna v obeh skupinah. Ostali del pouka in podaljšanega bivanja bodo izvajali strokovni delavci naše šole v skladu z novim urnikom.

Učenci 1. razreda (obe skupini) bodo vstopali na vhodu za učence za prvo triado (pri učilnici podaljšanega bivanja). Pouk bodo imeli v učilnici 3. razreda (1. a) in matični učilnici (1. b).
Učenci iz skupine 2. a bodo vstopali na vhodu za učence. Pouk bodo imeli v matični učilnici.
Učenci skupine 2. b (pouk v učilnici 5. razreda) in učenci 3. razreda (pouk v učilnici 4. razreda) bodo vstopali na vhodu za obiskovalce in zaposlene.

Pred vsako učilnico bo postavljena garderoba za učence.

V učilnici bo učenca pričakala miza z njihovim imenom. Med poukom si ne sposojajo šolskih potrebščin in pripomočkov. Med šolskimi odmori, vključno s šolsko malico ne zapuščajo učilnice. Malico bodo zaužili v učilnici. Vseskozi si je potrebno redno umivati roke z vodo in milom (pred in po malici oz. kosilu, po kihanju, kašljanju in obisku stranišča). Na stranišče bodo hodili posamično.

Kosilo bo v jedilnici. Pri hoji in čakanju v vrsti bodo učenci upoštevali talne označbe. V jedilnici bodo prvi dan dobil svoj prostor.

V šolo prinesejo nazaj šolsko torbo, šolske copate, šolske zvezke in športna oblačila za šport. Šolske torbe ne odnašajo domov. Lahko prinesejo tudi svojo plastenko z vodo.

Po končanem pouku bodo zapustili šolo skozi iste vhode kot so vstopili z upoštevanjem varnostne razdalje. Prevoz učencev vozačev je zagotovljen s šolskim kombijem ob 13.30. Urnik prevozov smo že objavili.

Starši, ki prihajate sami, boste lahko otroka prevzeli na šolskem dvorišču ob dogovorjeni uri. Prosimo vas, da se držite ure, ki ste jo navedli v vprašalniku. Ker bo večina otrok odhajala domov hkrati ob 13.30 (takrat bo tudi šolski odvoz), vas prosimo, da na šolsko dvorišče prihajate peš.

Starši naj ne bi vstopali v šolo. Ob izrednih primerih vstopajo kot zunanji obiskovalci in morajo imeti ob vstopu v šolo masko. Ob vhodu bo nastavljeno razkužilo, kjer si  razkužite roke.

 POSTOPANJE ŠOLE V PRIMERU, DA SE PRI OTROKU SUM NA COVID-19 POJAVI V ŠOLI

V primeru, da bo strokovni delavec opazil znake obolenja pri otroku, ga bo odpeljal v poseben prostor – IZOLACIJSKO SOBO, ga namestil na ležalnik ter takoj poklical starše. Zato vas vljudno prosimo, da je na telefon VES ČAS dosegljiv vsaj eden od staršev. Hkrati  bo v prostor odnesel tudi otrokove osebne predmete. Z otrokom bo do prihoda staršev ostala oseba, ki bo v tistem času prosta.

Starši boste ob prihodu po otroka opozorjeni, da se o nadaljnjih ukrepih pri otroku posvetujete z izbranim zdravnikom.

Otrok, ki zboli za Covid-19, mora ostati doma po navodilih zdravnika. Starši o potrjeni okužbi morate takoj obvestiti šolo, šola pa epidemiološko službo NIJZ. Z epidemiološko preiskavo se bo iskal izvor okužbe in identificiralo kontakte, ki so bili v stiku z obolelim otrokom. Pričetek kužnosti je dva dni pred pojavom bolezni. NIJZ svetuje kontaktom, da v času inkubacije Covid-19 spremljajo svoje zdravstveno stanje ter posredujejo seznam kontaktov Ministrstvu za zdravje, ki izda odločbe o karanteni.

Spoštovani starši.

Upamo, da zadnje točke teh navodil ne bo potrebno izvajati. Zato mora vsak od nas k temu prispevati po svojih najboljših močeh in z vso odgovornostjo za lastno zdravje in zdravje drugih.

PROSIMO VAS, DA NAVODILA UPOŠTEVATE IN IZVAJATE ODGOVORNO IN STE S TEM TUDI ZGLED SVOJIM OTROKOM.

Ravnatelj:
Johann Laco

 

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost