V četrtek, 24. septembra, po športnem dnevu, smo se trije učenci (Sara Nemec, Lea Rituper in Timo Kuronja) zbrali na dvorišču naše šole in z učiteljico Martino Horvat odšli v Križevce pri Ljutomeru na tekmovanje Male siv celice. Tekmovali smo proti Osnovni šoli Beltinci.
Med vožnjo nam je učiteljica razložila, kako približno bo potekalo tekmovanje, preostanek vožnje smo se pogovarjali ali bili na telefonih. Nihče ni imel preveč velikih pričakovanj, a smo vsi vseeno bili še kar živčni.
Ko smo prispeli, je pred nami bila še ena ekipa, zato smo morali malo počakati, kar nas je naredilo še bolj živčne. Čakanje smo si krajšali s pogovorom. Preden smo vstopili, nam je učiteljica še na kratko razložila, kako bo potekalo tekmovanje, saj nam vsem še ni bilo čisto jasno.
Ob vstopu nas je pozdravil naš voditelj Nik Škrlec in nam na kratko razložil pravila še enkrat. Med tekmovanjem smo bili živčni, a tega nismo pokazali. Ko so učenci OŠ Beltinci dobili še zadnje in odločilno vprašanje, smo vsi z napetimi ušesi poslušali. Odgovorili so napačno, kar je  pomenilo, da je bila zmaga naša. Zmagali smo z rezultatom 14 proti enajst. Preden smo odšli, so nas še pred kamero vprašali nekaj vprašanj in končalo se je hitreje kot bi si mislili.
Med potjo domov je učiteljica sporočila novico še ravnatelju in vsi smo hoteli slišati njegovo reakcijo, saj še sami nismo mogli verjeti, da nam je uspelo, zato smo bili zelo zelo veseli. Bravo mi!

Sara Nemec

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost