V naše kraje je prišla hladna zima, ki je s seboj prinesla najlepši čas v letu – praznike v mesecu decembru. Leto 2020 se poslavlja, pred nami se odstira že novo in negotovo leto 2021.

Čas adventa je tudi čas, ko smo se vsako leto skupaj poveselili in nasmejali. Hkrati je bil to čas, ko smo si izmenjali želje in načrte za prihodnje leto.

Leto 2020 je žal drugačno. Bližnji socialni stiki, ki so izjemno pomembni za vsakega od nas, trenutno niso dopustni. Zavedam se, da so trenutni časi izjemno zahtevni za vse nas. Ljudje smo socialna bitja, potrebujemo drug drugega in smo med seboj soodvisni.

Sporočam vam, da je našo šolo in vrtec Božiček že obiskal. Iskal je otroke in me spraševal, če so otroci bili letos pridni. Povedal sem mu, da imajo otroci za sabo težko leto, zato si zagotovo zaslužijo darilo.

Advent je čas pričakovanj, upanj in želja. Verjamem, da je takšen tudi letošnji advent. Naj nas povezuje naše skupno pričakovanje, upanje in želja, da bomo leta 2021 lahko zadihali brez strahu pred virusom. Naj nam leto 2021 prinese ponovno možnost, da se lahko brez skrbi objamemo in se skupaj poveselimo.

S to željo in seveda z željo, da smo zdravi, vam želim miren adventni čas in vse dobro v novem letu. Svoje voščilo pa naj sklenem z  besedami Samuela Taylorja o sreči:

Sreča v življenju je sestavljena iz drobcev –
majhnih hitro pozabljenih pozornosti,
kot so poljub, nasmeh,
prijazen pogled, iskrena pohvala.
V prihodnjem letu vam želim veliko pozornosti, poljubov, nasmehov, prijaznih pogledov ter iskrenih pohval.

Svoje misli ob zaključku leta in ob prihajajočem novem letu so izrekle tudi učenke gledališkega kluba. Prisluhnite jim. Prav tako vas vabim k branju zapisov in voščila učencev novinarskega krožka.

Učencem želim prijetne počitnice in čim prejšnjo vrnitev v šolo.

                                                                                                                                                                 Ravnatelj:
Johann Laco

S klikom na spodnjo sliko si lahko preberete voščilo članov novinarskega krožka.

 

 

(Skupno 179 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost