Spoštovani starši in učenci!

Po Zakonu o osnovni šoli šola sodeluje z zdravstvenimi zavodi pri izvajanju zdravstvenega varstva učencev, zlasti pri izvedbi obveznih zdravniških pregledov za otroke, vpisane v prvi razred, rednih sistematičnih zdravstvenih pregledov v času šolanja in cepljenj.

ŽAL, ZARADI IZREDNIH RAZMER V DRŽAVI POVEZANIH Z EPIDEMIJO COVID-19, ZDRAVSTVENE AMBULANTE OPRAVLJAJO STORITVE PO STROGIH HIGIENSKIH MERILIH.

TO POMENI, DA BOSTE STARŠI POVABLJENI, DA PRIPELJETE OTROKA NA SISTEMATIKO IN/ALI CEPLJENJE NA TOČNO DOLOČEN DAN IN URO. ŠE PREJ VAS BODO POKLICALI IN POVPRAŠALI PO ZDRAVSTVENEM STANJU.

Prosimo vas, da vabilo sprejmete odgovorno in sistematike in cepljenja ne izpustite.

Program za šolsko leto 2020/21 bo potekal po naslednjem razporedu:

Sistematski pregledi in cepljenje prvošolcev proti hepatitisu B (tretja doza).

Učenci 3. razreda bodo imeli sistematski pregled in cepljenje proti tetanusu in davici.

Učenci šestih razredov bodo imeli sistematski pregled. Cepljenje deklic 6. r. proti HPV virusom (cepljenje je prostovoljno, po pisnem soglasju staršev: dva odmerka cepiva, prvega dobijo na pregledu, na drugega jih pripeljejo starši).

Učenci 8. razreda bodo imeli sistematski pregled, ki vključuje odvzem krvi in urina ter pregled sluha z avdiometrom ter pregled za poklicno usmeritev.

»Medicinsko poklicno usmerjanje« – timska obravnava učencev 9. razreda in izdajanje zdravniških potrdil za vpis v srednje šole (športni programi, glasbeni programi, in drugi po razpisu)

Pregledi otrok pred vstopom v šolo. Vstopniki so cepljeni proti ošpicam, mumpsu, rdečkam in s prvo dozo proti hepatitisu B. Po štirih tednih so povabljeni na cepljenje z drugo dozo proti hepatitisu B, tudi v spremstvu staršev.

(Skupno 285 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost