Spoštovani starši!

Posredujem vam povzetek okrožnice Ministrstva za izobraževanje znanost in šport.

Ravnatelj:
Johann Laco

Obveščamo vas, da je Vlada RS dne 3.3.2021 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki bo objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije. Odlok bo zadel veljati 5. marca 2021 in bo veljal do 12. marca 2021.

Odlok za izvajanje vzgojno-izobraževalnih programov v vrtcih, osnovnih šolah, glasbenih šolah, osnovnih šolah s prilagojenim programom in v zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ne prinaša novosti.

Po novem je uporaba zaščitnih mask za učenke/učence od 6. razreda osnovne šole oziroma od dopolnjenega 12. leta dalje v vseh razredih obvezna. Uporaba zaščitnih mask ni obvezna za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti ter za učenke/učence od 1. razreda do vključno 5. razreda osnovne šole, izključno ko so v matičnemu oddelku.

Obvezna je uporaba tudi za starše otrok v prostorih vrtca in na zunanjih površinah vrtca in šole.

Priporočamo tudi, da učenci od 1. do 5. razreda za svojo varnost in zaščito vseskozi uporabljajo zaščitne maske.

Podaljšano bivanje se izvaja za učenke/učence od 1. do 3. razreda. Za učenke/učence 4. in S. razreda se priporoča, da šola v dogovoru s starši organizira podaljšano bivanje le za tiste učenke/učence, ki to nujno potrebujejo.

 

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost