Z učenci 4. razreda tudi v letošnjem šolskem letu sodelujemo z učenci 3. in 4. razreda šole Volksschule Neuhaus am Klausenbach. Avstrijska šola se nahaja v neposredni bližini meje in je del Trideželnega parka Goričko-Raab-Örszeg. Prvič so se naši učenci z avstrijskimi vrstniki srečali preko video konference. Učenci so se predstavili in šolarje iz Avstrije pozdravili z rimo. Oni so nam zapeli božično pesem. Naučili smo jih nekaj slovenskih besed. Skozi pogovor smo odkrili, da je med našima šolama kar nekaj razlik.

Pred prazniki smo za avstrijske prijatelje izdelali voščilo v obliki dvojezičnega plakata. Za božič pa so se naši učenci razveselili darila iz Avstrije. Dobili so voščilnice, čokoladice in kekse. S sodelovanjem bomo nadaljevali tudi v drugi polovici šolskega leta. Če bo vse po sreči, se bomo na spomlad srečali v živo.

Namen sodelovanja je učencem osmisliti učenje nemščine, saj svoje znanje lahko uporabijo že nekaj kilometrov stran. Prijatelje na oni strani meje pa lahko naučijo nekaj slovenskih besed. Čezmejno povezovanje je v naših obmejnih krajih nujno za boljšo prihodnost regije, pogoj zanj pa je sposobnost sporazumevanja.

Renata Ropoša Januš

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost