ŠPORTNI DAN – DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA

Letošnji četrtek, 23. 9. 2021, je za nekatere bil le navaden dan. No, za nas ni bil. Imeli smo športni dan, saj na ta dan obeležujemo državni praznik, Dan slovenskega športa.

Obeležili smo ga z nogometom, košarko, jogo, pei ballom  in pohodom. Razdeljeni smo bili po razredih. Vsak razred je začel na eni od športnih postaj, nato je nadaljeval še na preostalih. Po končanih postajah in predstavljenih športih smo se odpravili na pohod. Pohod je potekal po Lucovi, Šulincih … – na koncu smo prišli nazaj v šolo. Dan pa smo zaključili – seveda, z nogometom.

Članici šolskega novinarstva, Lea in Nina, sva ujele nekaj utrinkov športnega dne tudi  v objektiv najinih mobilnikov.

Nina Bedič,članica novinarskega krožka

Predtekmovanje Hitri lončki

Letos se je naša šola spet prijavila v Male sive celice; prijavila se pa je tudi pod kategorijo HITRI LONČKI.

Učenke iz 7. razreda –  Iva, Kiara in Aneja smo se uvrstile med 32 najboljših skupin, z rezultatom 17.572, kar je izredno dobro. Naše priprave so se začele z vajami in trdim delom, saj smo kaj kmalu ugotovile, da tekmovanje sploh ni tako enostavno. Pri vajah nam je zelo pomagala tudi učiteljica Martina Horvat, ki nas je pri tem spodbujala.

V ponedeljek smo morale tekmovati z Leo Gorza, ki smo jo premagale, saj so lahko v eni ekipi le 3 tekmovalke. V torek pa nas je učiteljica Martina posnela. Trajalo je kar nekaj časa, da smo posnele video. Bile smo navdušene nad rezultatom, saj je bil pod 20 s. V četrtek, 9. septembra 2021, smo zvečer izvedele, da smo se uvrstile naprej.

Bile smo zelo vesele in že pridno vadimo za nadaljnje tekmovanje, ki bo na televiziji.

Aneja Bedič, Iva Gorenji, Kiara Šeruga, članice novinarskega krožka

Dan športa na razredni stopnji, za učence od 1. do 5. razreda

Datum: 27. september.

Kraj izvajanja: OŠ Gornji Petrovci

Dejavnosti

 • Predstavitev športa rokomet
 • Gibalne delavnice Mediwa
 • Predstavitev športa nogomet

Učenci od 1. do 5. razreda v šolo pridejo v primerni športni opremi in obutvi, športni dan se bo izvajal na zunanjih igriščih. Prevozi potekajo kot običajno, prav tako šolska prehrana in podaljšano bivanje.

V primeru dežja športni dan za učence od 1. do 3. razreda odpade in bodo učenci imeli pouk, za učence 4. in 5. razreda se bo športni dan izvedel v telovadnici.

                                                                                                                                  Razredniki

POZDRAVNO SPOROČILO MLADIH NOVINARJEV OŠ GORNJI PETROVCI

Počitnice so se končale, kar pomeni, da se otroci vračajo v šole. Nekateri začenjajo pouk na osnovni šoli, nekateri pa gredo v srednje šole. Verjetno je, da bodo ukrepi še vedno isti, vendar pa mnogi upajo, da se ne vrnemo na delo na daljavo.

Imeli smo dva prosta meseca, polna sprostitve in sonca, zdaj pa je čas, da zavihamo rokave in pridobimo nove ocene, predvsem pa nova znanja. Mogoče smo kaj med počitnicami pozabili, vendar, če bomo poslušali v šoli in delali sproti, se bomo vsega spomnili. Učencem, prav tako pa učiteljem,  želimo vse dobro in veliko uspeha v novem šolskem letu 2021/2022!

Člani novinarskega krožka se bomo potrudili, da vas bomo o vseh aktualnih dogodkih, zanimivostih in posebnostih sprotno obveščali. Prispevke bomo objavljali na spletni strani šole, prav tako se bomo oglašali tudi preko šolskega radia.

Naj bo novo šolsko leto čim bolj uspešno in čim manj stresno!

Oliver Andrejčak, član novinarskega krožka

Prvošolčki

V šolskem letu 2021/22 je šolski prag na Osnovni šoli Gornji Petrovci  prestopilo 13  prvošolčkov. V sredo, 1. 9. 2021, so v spremstvu staršev pogumno zakorakali novim dogodivščinam naproti. Prvošolčke je sprejela učiteljica Tadeja s katero so takoj  za spomin na prvi šolski dan naredili svojo unikatno fotografijo. Starše in prvošolčke sta poleg učiteljice nagovorila še ravnatelj Johann Laco in svetovalna delavka Duška Lainšček Grkinič. Da je dan bil še slajši so se posladkali z veliko torto. Za tem so se vsi skupaj sprehodili še do učilnice, kjer so jih pričakale šolske potrebščine, majhne pozornosti in pismo presenečenja.

Za konec našega druženja je sledila še prisega staršev svojim prvošolcem.

Veselimo se novega šolskega leta, ki nedvomno prinaša veliko novega znanja in lepih trenutkov.

Dragi prvošolci,  naj bo vaše prvo šolsko leto igrivo, poučno in polno lepih doživetij!

Utrinke prvega šolskega dne si lahko ogledate vspodnji galeriji.

Prvi šolski dan

82 Slike

Zapisala: Tadeja Bencak Kerčmar

Roditeljski sestanki

Spoštovani starši!

Sporočam vam, da skupnega roditeljskega sestanka tudi na začetku letošnjega šolskega leta ne bomo izvedli. Bomo pa izvedli roditeljske sestanke po oddelkih. Za obisk roditeljskega sestanka morate starši izpolnjevati PCT pogoj. Razpored roditeljskih sestankov:

Ponedeljek, 6. september:

 • 1. razred – ob 16.00
 • 4. razred – ob 16:15
 • 7. razred – ob 16:30

 

Torek, 7. september:

 • 2. razred – ob 16.00
 • 5. razred – ob 16:15
 • 8. razred – ob 16:30

 

Ponedeljek, 13. september:

 • 3. razred – ob 16.00
 • 6. razred – ob 16:15
 • 9. razred – ob 16:30

Razredniki vam bodo vabila še posredovali.

 

(Skupno 99.141 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost